Spring naar inhoud
Hoe werkt het?
1. De 3 thema’s voor Schalkwijk

Heb jij een goed idee voor Schalkwijk? Je kan meedoen als je plan past binnen één van de thema's: Elkaar ontmoeten, Op straat en groen of Duurzaamheid.

2. Dien je plan in en voer campagne

Zet je plan op deze website en voer campagne. Hulp nodig? We helpen je graag op een van de spreekuren. Mensen kunnen je idee liken of van commentaar voorzien.

3. Haalbaarheids- check

Heeft je plan minimaal 50 likes? Dan bekijkt de gemeente of het plan haalbaar is en of je het zelf binnen 1 jaar kan uitvoeren.

4. Verdeel € 70.000,- over de plannen

Schalkwijkers van 18 jaar en ouder mogen een budget van 70.000 euro verdelen over de haalbare plannen en zo bepalen welke ideeën worden uitgevoerd.

Spelregels

Spelregels

 • Je plan is voor Schalkwijk (een buurt daarbinnen of een specifieke locatie in de wijk) en komt ten goede aan de bewoners van de wijk.
 • Je plan draagt bij aan één van deze thema’s:
  • Elkaar ontmoeten
  • Op straat en groen
  • Duurzaamheid
 • Iedereen met hart voor Schalkwijk kan een plan indienen: bewoners, mensen die in Schalkwijk werken of naar school gaan, of er vrienden of familie hebben. Je leeftijd maakt niet uit.
 • Er is een budget van in totaal € 70.000,- voor heel Schalkwijk beschikbaar. Maar hoe meer plannen voor Schalkwijk kunnen worden gerealiseerd, hoe liever. Plannen in alle prijsklassen zijn daarom zeer gewenst.
 • Een plan moet minstens 50 likes halen om door te gaan naar de volgende ronde: de haalbaarheidscheck door de gemeente.
 • De gemeente toetst de plannen op haalbaarheid. De gemeente kan je vragen om je plan na deze check aan te passen en je daarover adviseren.
 • Schalkwijkers van 18 jaar en ouder verdelen het geld over de plannen en bepalen zo welk(e) plan(nen) wordt/worden uitgevoerd.
 • Als jouw idee wordt gekozen voer je je plan zelf uit. Dat moet binnen 1 jaar (dus vóór 1 januari 2022). De gemeente ondersteunt waar nodig.

Heb je vragen over het gebruik van Schalkwijk aan Zet? Bekijk of je vraag tussen de veelgestelde vragen staat. Als je geen antwoord hebt kunnen vinden op je vraag, mail deze dan naar schalkwijkaanzet@haarlem.nl.

Waarom Schalkwijk aan Zet?

Waarom Schalkwijk aan Zet?

Bewoners weten zelf het beste wat goed is voor hun wijk. Ze hebben vaak praktische en slimme oplossingen. Daarom heeft de gemeente dit experiment ingesteld. Gebruikers van de wijk, zoals bewoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen kunnen zelf een plan indienen dat bijdraagt aan een mooiere, socialere of groenere wijk. Daarna verdelen de bewoners van Schalkwijk samen het budget van € 70.000,- over de plannen die zij graag uitgevoerd zien. Schalkwijk is de eerste wijk in Haarlem waar geëxperimenteerd wordt met deze vorm van meedenken met de gemeente.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Inschrijven nieuwsbrief
Tijdlijn

Tijdlijn

19 september t/m 18 oktober

Plannen insturen op de 3 thema’s

19 september t/m 25 oktober

Campagne voeren en op de plannen stemmen

26 oktober t/m 15 november

Haalbaarheidscheck door gemeente op ingediende plannen

16 november

Bekendmaking haalbare plannen voor de begrotingsfase

17 november t/m 10 december

Schalkwijk aan Zet: bewoners verdelen € 70.000,- over de haalbare plannen

18 december

Bekendmaking winnende plan(nen) (live of online)

18 december 2020 t/m december 2021

Uitvoering winnende plan(nen)

Login om verder te gaanCancel

Je plan is geplaatst.