Spring naar inhoud

Schalkwijk aan Zet

55 plannen ingediend, 38 plannen naar de haalbaarheidsronde!

Tot en met zondag 24 oktober kon de je plannenmakers van Schalkwijk aan Zet 2 ondersteunen met een like (duim omhoog). Met 50 likes of meer gaat een plan door naar de volgende ronde: de haalbaarheidscheck. 

In de haalbaarheidscheck checkt een team experts of een plan ook echt in 2022 door de plannenmakers kunnen worden uitgevoerd. Die plannen gaan door naar de finale: de stemronde.

De haalbare plannen zijn bekend op maandag 29 november. Alle Schalkwijkers van 16 jaar en ouder krijgen een persoonlijke stemcode toegestuurd, waarmee ze tussen 29 november en 12 december kunnen stemmen op de plannen van hun keuze.

De gemeente Haarlem stelt dit jaar voor de tweede keer een budget van 70.000 euro beschikbaar om Schalkwijk gezelliger, mooier of groener te maken.

Je leest alles over de voortgang van Schalkwijk aan Zet in de gratis nieuwsbrief.

plannen
Hoe werkt het?
Bekijk thema's
1. De 3 thema's voor Schalkwijk

Heb jij een goed idee voor Schalkwijk? Je kan meedoen als je plan past binnen één van de thema's: Elkaar ontmoeten, Op straat of Groen en duurzaam.

Stuur plan in
2. Dien je plan in en verzamel likes

Zet je plan op deze website en voer campagne. Hulp nodig? We helpen je graag op een van de spreekuren. Mensen kunnen je idee liken (duimpje omhoog) of van commentaar voorzien.

Checklist haalbaarheid
3. Haalbaarheids- check

Heeft je plan minimaal 50 likes? Dan bekijkt de gemeente of het plan haalbaar is en of je het zelf binnen 1 jaar kan uitvoeren.

Verdeel het geld
4. Stem en verdeel 70.000 euro

Schalkwijkers van 16 jaar en ouder stemmen op de haalbare plannen. Ideeen met de meeste stemmen worden uitgevoerd, tot het budget van 70.000 euro is bereikt.

Spelregels

 • Je plan is voor Schalkwijk (een buurt daarbinnen of een specifieke locatie in de wijk) en komt ten goede aan de bewoners van de wijk.
 • Je plan draagt bij aan één van deze thema’s:
  • Elkaar ontmoeten
  • Op straat
  • Groen en duurzaam
 • Iedereen met hart voor Schalkwijk kan een plan indienen: bewoners, mensen die in Schalkwijk werken of naar school gaan, of er vrienden of familie hebben. Je leeftijd maakt niet uit.
 • Er is een budget van in totaal € 70.000,- voor heel Schalkwijk beschikbaar. Maar hoe meer plannen voor Schalkwijk kunnen worden gerealiseerd, hoe liever. Plannen in alle prijsklassen zijn daarom zeer gewenst. Je kan plannen indienen vanaf 3.000 euro.
 • Een plan moet minstens 50 likes halen om door te gaan naar de volgende ronde: de haalbaarheidscheck door de gemeente.
 • De gemeente toetst de plannen op haalbaarheid. De gemeente kan je vragen om je plan na deze check aan te passen en je daarover adviseren.
 • Schalkwijkers van 16 jaar en ouder verdelen het geld over de plannen en bepalen zo welk(e) plan(nen) wordt/worden uitgevoerd.
 • Als jouw idee wordt gekozen voer je je plan zelf uit. Dat moet binnen 1 jaar (dus vóór 1 januari 2023). De gemeente ondersteunt waar nodig.
 • Winnaars laten zien hoe hun plan vordert in de nieuwsbrief Schalkwijk aan Zet 2022.

Heb je vragen over het gebruik van Schalkwijk aan Zet? Bekijk of je vraag tussen de veelgestelde vragen staat. Als je geen antwoord hebt kunnen vinden op je vraag, mail deze dan naar schalkwijkaanzet@haarlem.nl.

 

Waarom Schalkwijk aan Zet?

Bewoners weten zelf het beste wat goed is voor hun wijk. Ze hebben vaak praktische en slimme oplossingen. Daarom heeft de gemeente dit experiment ingesteld. Bewoners, vrienden en gebruikers van de wijk, zoals ondernemers en maatschappelijke instellingen, kunnen een plan indienen dat bijdraagt aan een mooiere, socialere of groenere wijk. Daarna verdelen de bewoners van Schalkwijk samen het budget van € 70.000,- over de plannen die zij graag uitgevoerd zien. Schalkwijk is de eerste wijk in Haarlem waar geëxperimenteerd wordt met deze vorm van meedenken met de gemeente.

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Inschrijven nieuwsbrief Link om in te schrijven voor de nieuwsbrief

Tijdlijn

18 september t/m 17 oktober

Plannen insturen op de 3 thema's

18 september t/m 24 oktober

Campagne voeren en minstens 50 likes verzamelen

25 oktober t/m 26 november

Haalbaarheidscheck door gemeente op plannen met 50 of meer likes

28 november

Bekendmaking haalbare plannen voor de stemfase (finale)

29 november t/m 12 december

Schalkwijk is aan Zet: bewoners vanaf 16 jaar stemmen op hun favoriete plannen

15 december

Bekendmaking winnende plan(nen)

15 december 2021 t/m december 2022

Uitvoering winnende plan(nen)

Contact

Heb je nog vragen? Bekijk eerst of je het antwoord kunt vinden bij de Veelgestelde vragen. Als je geen antwoord vindt op je vraag, mail deze dan naar 

schalkwijkaanzet@haarlem.nl.

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren