Spring naar inhoud

De 3 thema's voor Schalkwijk

1. Elkaar ontmoeten

Hoe kunnen we de wijk nog socialer en gezelliger maken? Een fijne buurt is een buurt waar veel ontmoetingen en activiteiten plaatsvinden. Denk aan een diner voor buurtbewoners, een rap maken met jongeren of een gamesessie voor gamers uit de wijk. Of een ontmoetingsplek voor alleenstaande ouderen. Zet je idee op Schalkwijk aan Zet!

2. Op straat en groen

Vind jij dat het buiten in Schalkwijk nog mooier kan? Met bijvoorbeeld meer bankjes, een muurfoto of het beschilderen van een elektriciteitshuisje? Of misschien met een buurtmoestuin, meer gevelplantjes of met klimbomen voor kinderen? Wie weet heb jij wel een leuke manier bedacht om de wijk schoner of veiliger te maken of te houden. Kom maar op met je plan voor een groenere, veiligere of mooiere straat!

3. Duurzaamheid

Heb je een goed idee om Schalkwijk duurzamer te maken? Bijvoorbeeld door het invoeren van een elektrische deelauto voor jouw flat? Of door het hergebruiken van materialen? Het opzetten van een ruilmarkt voor gebruikte spullen of het organiseren van een reparatiewerkplaats? Gebruik je kennis en creativiteit. Alle ideeën zijn welkom!

Zij maakten al eerder hun droom waar!

Thema

Elkaar ontmoeten

  • DAK Schalkwijk

    Triple ThreaT heeft in samenwerking met de winkeliersvereniging DAK georganiseerd. Schalkwijkers konden daardoor in de zomervakanties voor de coronacrisis genieten van activiteiten op het dak van de parkeergarage bij winkelcentrum Schalkwijk. Creatieve workshops, live muziek en allerlei sportieve activiteiten voor alle leeftijden: DAK was een ontmoetingsplaats voor jong en oud, waar cultuur en sport samenkomen.

Thema

Op straat en groen

  • Poelbroekpark

    Het Poelbroekpark in Meerwijk is een van meest bijzondere natuurgebieden in Haarlem. Je treft er zeldzame planten, vlinders, libellen en vogels aan, zoals de roerdomp. Een groep vrijwilligers kan mede dankzij een bijdrage van de gemeente dit kwetsbare paradijsje instandhouden. Lekker buiten bezig zijn en tegelijk voor een stukje bijzonder Haarlems groen zorgen: dat doet de Natuurwerkgroep Poelbroekpark elke week weer.

Thema

Duurzaamheid

  • Duurzaam De Koch

    Bewoners van woontoren De Koch (1971) hebben hun energieverbruik met gemiddeld 20% teruggebracht door samen verschillende duurzame maatregelen te nemen. Isolerend glas, ledverlichting en een zuinige verwarmingsketel werden geïnstalleerd, en in de nieuwe liften zit een energieterugwin-module. De gevel kreeg een nieuwe isolerende buitenschil. Een mooi voorbeeld van de krachten bundelen in een eensgezinde Vereniging van Eigenaren.

Login om verder te gaanCancel

Je plan is geplaatst.