Spring naar inhoud

Veelgestelde vragen

In het kort

Heb je vragen over Schalkwijk aan Zet? Kijk dan eerst of je vraag op deze pagina beantwoord wordt.

Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail naar schalkwijkaanzet@haarlem.nl. De beheerders van Schalkwijk aan Zet beantwoorden je vraag dan zo snel mogelijk!

Waar vind ik de uitslag?

De uitslag is bekendgemaakt op 18 december 2020 en je vindt hem op de pagina  Uitslag.

Hoe is de uitslag tot stand gekomen?

Van 17 november t/m 13 december 2020 konden alle bewoners van Schalkwijk van 18 jaar en ouder hun favoriete plannen voor Schalkwijk selecteren voor een totaalbedrag van € 70.000,-. Met een persoonlijke stemcode via de post konden mensen op deze site hun keuze doorgeven. De plannen die het vaakst zijn gekozen en die samen maximaal € 70.000,- bedragen, worden in 2021 uitgevoerd.

Hoeveel keer is er gestemd?

Er zijn stemcodes verstuurd naar 27.110 Schalkwijkers van 18 jaar en ouder. Daarvan zijn 3.090 stemcodes gebruikt (11,4% van alle verzonden codes). Er zijn 23.125 stemmen uitgebracht. Dat betekent dat de stemmers het budget over gemiddeld zo’n 7 verschillende plannen verdeelden.

Hoe is de berekening precies gemaakt?

Het budget van € 70.000,- wordt gevuld met de plannen die de meeste stemmen hebben gekregen, totdat het budget op is. Op de pagina  Uitslag zie je dat 11 plannen met het hoogste aantal stemmen samen in totaal bijna € 70.000,- van het budget aanspreken.
We hadden overigens te maken met een unieke situatie. Het laatste plan dat binnen het budget paste kreeg precies evenveel stemmen als het plan daarna. Omdat we het budget optimaal in Schalkwijk willen besteden, is gekozen voor het plan dat het budget het meest aanspreekt, zodat er zomin mogelijk resteert van het totaal beschikbare bedrag.
Mocht een van de gekozen plannen uiteindelijk goedkoper uitvallen, dan kan plan nummer 12 alsnog binnen de 70.000 euro vallen en worden uitgevoerd.

Krijgen de indieners van de winnende plannen het geld direct op hun rekening gestort?

Nee. Eerst wordt gekeken wie het plan gaat uitvoeren. Dat is meestal een bewoner of maatschappelijke organisatie, en in sommige gevallen de gemeente of Spaarnelanden. Dat hangt af van de aard van het plan. In januari 2021 stelt de gemeente met elke indiener een contract op, passend bij het specifieke plan.

Kan ik volgen hoe het staat met de uitvoering van de plannen?

Jazeker. Abonneer je op onze gratis Schalkwijk-aan-Zet-nieuwsbrief en je krijgt heel 2021 een update van de vorderingen van onze winnende plannenmakers.

Ik wil ook een plan voor Schalkwijk indienen. Kan dat?

Dat kan weer in de zomer van 2021. Dan start de tweede editie van Schalkwijk aan Zet. Maar je kan natuurlijk nu al aan je plan gaan werken. Voor de exacte data: houd het nieuws over Schalkwijk in de gaten. Behalve in de krant kan je de informatie ook vinden in de Schalkwijk-aan-Zet-nieuwsbrief of in de gratis gemeentelijke e-mailpost over Schalkwijk.

Wil je vaker meepraten over jouw stad en wijk?

Als je het leuk vindt om af en toe mee te praten over onderwerpen in de stad kan je je opgeven voor het Digipanel van de gemeente Haarlem. Je krijgt dan ongeveer 8 keer per jaar een korte enquête in je mailbox. Je kan hier meer informatie vinden en je aanmelden.

Hoe veilig is deze site?

De gemeente neemt beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken. Meer weten over privacy en beveiliging van persoonsgegevens? Lees dan onze privacyverklaring.

Waarom moet ik een nieuwe link aanvragen als ik uitlog?

Voor je eigen veiligheid slaan we geen accountgegevens op. We werken met een eenmalige inloglink die 48 uur geldig is. Als je niet uitlogt kan je daarna direct terecht op de website. Log je uit, dan is de link verlopen en hebben we geen gegevens meer van jou. Wel zo veilig!

De site werkt niet goed. Waar moet ik dit melden?

Vervelend dat de site niet werkt. We willen dit snel oplossen. Graag ontvangen wij een e-mail met daarin een korte uitleg waar het mis gaat en eventueel de URL (weblink) van de pagina waar het over gaat. Ons team zit paraat om problemen zo snel mogelijk op te lossen!

Ik zie een vreemde afzender in een e-mail van Schalkwijk aan Zet. Klopt dat?

Het e-mailadres van Schalkwijk aan Zet is schalkwijkaanzet@haarlem.nl. Ons team krijgt die mails binnen en beantwoordt ze ook. Soms krijg je een automatisch aangemaakte mail, bijvoorbeeld als bevestiging dat je plan is ontvangen. Dan is het e-mailadres noreply@openstad.nl.

Login om verder te gaanCancel

Je plan is geplaatst.