Spring naar inhoud

Uitslag Schalkwijk aan Zet

Van de meer dan 29.000 bewoners van Schalkwijk van 16 jaar en ouder hebben 3057 bewoners gestemd voor Schalkwijk aan Zet. Dat is 11% van de wijk. Bekijk hieronder welke plannen samen binnen het wijkbudget passen. De gekozen plannen worden in 2024 uitgewerkt. 

Loading...

Wissen

 • Dit plan is gekozen

  Drijvend vlot in de Molenplas

  Thema:Jong in Schalkwijk | Gebied:Molenwijk
  16000
  Kosten:16000
  0
  341

  Drijvend vlot in de Molenplas


  ..........
  Bekijk het originele voorstel Met dit plan krijgt de Molenplas een drijvend vlot waarop je kunt chillen in de zon, kletsen, vrienden maken en het water in kan springen. Via een trap is het vlog eenvoudig te beklimmen en vooral bedoeld voor kinderen en jongeren vanaf 8-20 jaar. Met dit plan wordt de Molenplas nog aantrekkelijker voor kinderen en jeugd door contact te maken en plezier te beleven.
  Dit plan past momenteel niet in bestaande regelgeving (bestemmingsplan) en procedures. Dat neemt niet weg dat de gemeente dit plan sympathiek vindt en bereid is dit te onderzoeken. Als dit plan wordt gekozen bestaat er een reële kans dat dit plan niet haalbaar is in 2024. Het beschikbaar gestelde budget komt dan te vervallen en wordt doorgeschoven naar een ander plan.

  Thema: Jong in Schalkwijk
  Gebied: Molenwijk


  16000
 • Dit plan is gekozen

  Plezier in Lezen

  Thema:Jong in Schalkwijk | Gebied:Europawijk
  5600
  Kosten:5600
  0
  370

  Plezier in Lezen


  ..........
  Bekijk het originele voorstel Als dit plan wordt gekozen wordt in 2024 in Schalkwijk in gezet op het vergroten van leesplezier onder jongens. Ik wil jongens tussen 12 en 15 jaar oud, die niet of nauwelijks lezen toch de lol in lezen proberen te ontdekken. Door met een groepje van max. 8 een boek te kiezen (hoeft niet dezelfde titel te zijn) waarbij het boek dicht bij deze doelgroep ligt, qua inhoud, tone of voice. Om daarna als ze het hebben gelezen, individueel of onder begeleiding van een leescoach/consulent (van de bieb of school) een presentatie hierover te geven. Het middel podcast lijkt me heel erg bij deze doelgroep te passen. Het eindproduct moet dus een presentatie zijn aan hun klasgenoten en/of een podcast. Presentatie wordt dan op video gezet.
  Als dit plan wordt gekozen worden jongeren uit Schalkwijk geënthousiasmeerd om meer te gaan lezen. Podcast wordt ingezet om het onderwerp meer onder de aandacht te brengen. Samenwerking wordt opgezocht met de Bibliotheek en Haarlem College.

  Thema: Jong in Schalkwijk
  Gebied: Europawijk


  5600
 • Dit plan is gekozen

  BurenBazaar Schalkwijk

  Thema:Nieuwe ontmoetingen | Gebied:Meerwijk
  13000
  Kosten:13000
  0
  367

  BurenBazaar Schalkwijk


  ..........
  Bekijk het originele voorstel Als dit plan wordt gekozen krijgt Schalkwijk er in 2024 een mooie traditie bij: de BurenBazaar. We willen in 2024 vijf BurenBazaars in Schalkwijk organiseren: de winter-, lente-, zomer- en herfsteditie en de speciale decembereditie (voor speelgoed, kerstartikelen en andere feestelijkheden). Mensen kunnen gratis een kraampje of een kleedje reserveren, in het midden van de markt staan lange tafels waarin koffie en thee wordt geschonken en een hapje kan worden geserveerd. Activiteiten voor kinderen (een springkussen en een wat kinderspelen) maken de markt af. De BurenBazaar is niet commercieel bedoeld. De deelnemers moeten kleine prijzen vragen. Als het een succes wordt willen we in 2025 doorgaan (eventueel tegen een kleine vergoeding voor de kraamhuur). Locatie: Leonardo da Vinciplein, Meerwijk.
  Als dit plan wordt gekozen wordt in het kalenderjaar 2024 5x een markt georganiseerd waar bewoners tegen een kleine prijs tweedehands spullen kunnen verkopen. Voorwaarde van deze subsidie is dat de marktkramen gratis worden aangeboden aan de gebruikers. Voor het organiseren van iedere markt moet een marktvergunning worden aangevraagd. Deze subsidie betreft een eenmalige subsidie, alleen bedoeld voor het kalenderjaar 2024. Aan deze subsidie kunnen geen rechten worden ontleend. Als dit plan samen wordt gekozen met de Midzomermarkt, is een onderlinge afstemming wenselijk.

  Thema: Nieuwe ontmoetingen
  Gebied: Meerwijk


  13000
 • Dit plan is niet gekozen

  Speeltuin hartje Europawijk

  Thema:Jong in Schalkwijk | Gebied:Europawijk
  25000
  Kosten:25000
  0
  351

  Speeltuin hartje Europawijk


  ..........
  Bekijk het originele voorstel Als dit plan wordt gekozen krijgt Europawijk in 2024 een nieuwe speelvoorziening voor de buurt. Een nieuwe speeltuin met picknicktafels zal nieuwe verbindingen in de buurt creëren, eenzaamheid verminderen en kinderen stimuleren. We willen een gezellige ontmoetingsplek creëren voor iedereen. 56% van de inwoners van 18 jaar of ouder in Europawijk voelt zich eenzaam. We streven naar een levendigere buurt en meer verbinding tussen de verschillende wijkbewoners. De Europawijk biedt veel ongebruikt potentieel. Er wonen ongeveer 1 500 kinderen onder de 15 jaar en er is een goede mix van de buurtbewoners met een laag, gemiddeld en hoog opleidingsniveau. We willen een gezellige ontmoetingsplek creëren voor iedereen die zin heeft om nieuwe contacten te leggen. Een nieuwe speeltuin met picknicktafels zal nieuwe verbindingen in de buurt creëren, eenzaamheid verminderen en kinderen stimuleren. Locatie: grasveld naast het basketbalveldje tussen Laan van Angers / Milaanstraat / Rozemarijn. Concreet: Dubbele schommel, picknicktafel en prullenbak.
  Als dit plan wordt gekozen wordt in samenspraak met de gemeente & Spaarnelanden dit plan in 2024 uitgevoerd. Mocht voor dit bedrag meer mogelijk blijken te zijn, dan wordt hier in gezamenlijkheid naar gekeken en de opties voorgelegd.

  Thema: Jong in Schalkwijk
  Gebied: Europawijk


  25000
 • Dit plan is gekozen

  Taalclub voor vrouwen

  Thema:Nieuwe ontmoetingen | Gebied:Molenwijk
  4200
  Kosten:4200
  0
  360

  Taalclub voor vrouwen


  ..........
  Bekijk het originele voorstel Een vrouwenclub om de Nederlandse taal te leren. De lessen worden het hele jaar door wekelijks op donderdagochtend in de Waddenschool gegeven. Het aanbod is voor vrouwen uit Haarlem die de NL taal beter willen beheersen. Denk hierbij aan lezen, luisteren en schrijven. De vrouwen ontmoeten elkaar en leren samen de NL taal en over de NL samenleving. De lessen worden gegeven door ervaren taalcoaches op een school. Het aanbod is in samenwerking met scholen, zelforganisaties, bibliotheek en een welzijnsorganisatie. Middels deze taalclub wordt zelfverzekerdheid in de Nederlandse taal verbeterd en zelfredzamer om dingen zelf te doen zoals het behalen van inburgeringscursus, het starten van een nieuwe opleiding of het vinden van een nieuwe baan.
  Als dit plan wordt gekozen wordt in 2024 elke donderdagochtend in de Waddenschool (Molenwijk) een Nederlandse taalclub georganiseerd voor vrouwen. Voorwaarde is dat deze taalclub voor alle vrouwen toegankelijk is.

  Thema: Nieuwe ontmoetingen
  Gebied: Molenwijk


  4200
 • Dit plan is gekozen

  Buurttuin Floris van Adrichemlaan

  Thema:Nieuwe ontmoetingen | Gebied:Boerhaavewijk
  8000
  Kosten:8000
  0
  368

  Buurttuin Floris van Adrichemlaan


  ..........
  Bekijk het originele voorstel Als dit plan wordt gekozen krijgt Boerhaavewijk een plek om mensen met elkaar te verbinden. Achter onze locatie Schalkwijk Divers (SSHO)/Kleine Ringvaart aan de Floris van Adrichemlaan 102 ligt een groot schoolplein waarvan we graag een buurttuin willen maken. Waar bewoners kruiden en bloemen kunnen zaaien, bankjes om te kunnen genieten van de tuin en met elkaar te praten, en even buiten te kunnen zijn. Ook willen we de buurttuin beschikbaar stellen voor natuureducatie van kinderen van de omliggende basisscholen. In samenwerking met een AP+E architect team is er een voorlopig ontwerp gemaakt en is er een dag georganiseerd waarin samen met een groep bewoners die zeer enthousiast waren in de tuin is gewerkt.
  Als dit plan wordt gekozen is de voorwaarde dat het dagelijks toegankelijk is tot 18.00 uur voor alle buurtbewoners. Daarnaast speelt dat de locatie aan de Floris van Adrichemlaan de komende jaren op de schop gaat. Alles wat nu wordt gerealiseerd is daarom of tijdelijk, of moet verplaatsbaar zijn. Als dit plan wordt gekozen moet met de gemeente worden afgesproken en vastgelegd wat er nu gerealiseerd kan worden.

  Thema: Nieuwe ontmoetingen
  Gebied: Boerhaavewijk


  8000
 • Dit plan is gekozen

  BBQ-bakken Molenplaspark

  Thema:Nieuwe ontmoetingen | Gebied:Molenwijk
  12000
  Kosten:12000
  0
  334

  BBQ-bakken Molenplaspark


  ..........
  Bekijk het originele voorstel Als dit plan wordt gekozen krijgt Molenwijk er in 2024 twee vaste barbecue-plekken bij in het Molenplaspark zodat bewoners niet meer gebruik hoeven te maken van een wegwerp-bbq. De bbq-bakken worden geplaatst in de nabijheid van de reeds bestaande vuurvaste afvalbakken.
  Als dit plan wordt gekozen worden er maximaal 2 betonnen bbq-bakken geplaatst in het Molenplaspark, in nabijheid van de vuurvaste afvalbakken. Het plaatsen van de bbq-bakken wordt gedaan in overleg met Spaarnelanden en de gemeente. Daarnaast worden de bbq-bakken voorzien van een informatiebord met spelregels. De gemeente ziet de plaatsing nadrukkelijk als een proef. Als er teveel overlast uit voortvloeit kunnen de bakken weer worden verwijderd.

  Thema: Nieuwe ontmoetingen
  Gebied: Molenwijk


  12000
 • Dit plan wordt mogelijk gemaakt uit een ander budget

  Buurtgroenstrook Engelenburg

  Thema:Nieuwe ontmoetingen | Gebied:Molenwijk
  7500
  Kosten:7500
  0
  348

  Buurtgroenstrook Engelenburg


  ..........
  Bekijk het originele voorstel Als dit plan wordt gekozen, krijgt Molenwijk in 2024 een veilige groenstrook, die wordt onderhouden en gebruikt door jong en oud. Het pad achter de groenstrook bij de flat Engelenburg numners. 109-143 is op dit moment geen prettige en veilige passage. De huidige situatie bestaat uit grote bosstruiken, die over het pad groeien en een onoverzichtelijk en onveilig gevoel geven. Samen met bewoners willen we de struiken ruimen en de strook beplanten met lage insecten-aantrekkende planten. De bomen blijven natuurlijk staan. Zo willen we a. een gezamenlijke aantrekkelijke buurtgroenstrook creëren en onderhouden b. de jeugd betrekken bij de natuur door er educatieve onderdelen in te verwerken.
  Dit plan gaat door. Voor dit plan is een andere vorm van financiering gevonden. Begin volgend jaar neemt de gemeente contact op met de bewoners om over de invulling van dit plan te praten.

  Thema: Nieuwe ontmoetingen
  Gebied: Molenwijk


  7500
 • Dit plan is gekozen

  Schaak-/damtafels Da Vinciplein

  Thema:Nieuwe ontmoetingen | Gebied:Meerwijk
  8000
  Kosten:8000
  0
  335

  Schaak-/damtafels Da Vinciplein


  ..........
  Bekijk het originele voorstel Als dit plan wordt gekozen krijgt Meerwijk er in 2024 een schaak-/damtafel bij op het Leonardo da Vinciplein. Bewoners van jong tot oud kunnen hier in gezamenlijkheid verschillende bordspellen spelen. Het is een eenmalige aanschaf die het plein tot een leukere ontmoetingsplek kan maken.
  Als dit plan wordt gekozen worden de schaak-/damtafels in overleg met de Wijkraad Meerwijk, Spaarnelanden en de gemeente geplaatst op het Da Vinciplein. Het model wordt gekozen in overleg met de gemeente. Gezocht wordt naar modellen die onderhoudsarm, robuust en duurzaam zijn. Ook het gewicht speelt een rol i.v.m. draagvlak van het plein. De wijkraad verzorgt samen met andere gebruikers (Buurts) het klein onderhoud (zoals graffiti verwijderen e.d.).

  Thema: Nieuwe ontmoetingen
  Gebied: Meerwijk


  8000
 • Dit plan is niet gekozen

  Voetbaldoeltjes schoolplein De Molenwiek

  Thema:Jong in Schalkwijk | Gebied:Molenwijk
  10000
  Kosten:10000
  0
  342

  Voetbaldoeltjes schoolplein De Molenwiek


  ..........
  Bekijk het originele voorstel Met dit plan krijgt het schoolplein van basisschool De Molenwiek in 2024 twee voetbaldoeltjes, waar de kinderen tijdens en na schooltijd sportief bezig kunnen zijn. Het schoolplein kan het hart van Molenwijk worden, een ontmoetingsplek voor jong en oud. De scholieren kunnen het plan heel goed uitleggen: https://www.youtube.com/watch?v=bom4dPnE10Y. Het plan is tijdens schooltijden bedoeld voor de leerlingen, en na schooltijd voor alle kinderen van Schalkwijk.
  Als dit plan wordt gekozen worden er een tweetal stalen voetbaldoeltjes geplaatst op het schoolplein van basisschool De Molenwiek. Voorwaarde is dat het schoolplein na schooltijd toegankelijk is voor de buurtkinderen om te voetballen. Omdat de doeltjes op eigen grond van de school staan ligt de verantwoordelijkheid voor het onderhoud en de verzekering bij de school.

  Thema: Jong in Schalkwijk
  Gebied: Molenwijk


  10000
 • Dit plan is gekozen

  Belgiëplein een fijne en aantrekkelijke ontmoetingsplek

  Thema:Nieuwe ontmoetingen | Gebied:Europawijk
  12000
  Kosten:12000
  0
  369

  Belgiëplein een fijne en aantrekkelijke ontmoetingsplek


  ..........
  Bekijk het originele voorstel Als dit plan wordt gekozen krijgt Europawijk in 2024 een fraaie en aantrekkelijke ontmoetingsplek op het Belgiëplein. Het Belgiëplein heeft potentie om een van de leukste ontmoetingsplekken van Europawijk te worden! Iedereen komt er: voor de supermarkt, ijssalon, tabakswinkel, visboer of het Syrische eethuis. In het afgelopen jaar kwamen er bij het BuurtBakkie op donderdagmiddagen aardig wat passanten een 'bakkie' doen. Er ontstonden gesprekken tussen wildvreemden. Dat voorziet dus in een behoefte. Maar op dit moment heeft het plein geen uitstraling. Het is versteend, rommelig en grijs, het nodigt niet uit om er lang te blijven. Op de doorloop geparkeerde fietsen en auto's maken het plein rommelig en zelfs onveilig. Inmiddels is er al wel een vrolijk regenboogbankje geplaatst, maar met dit plan willen we een stapje verder gaan. Meer groen, meer zitgelegenheid en gezelligheid. Een plein waar je graag vertoeft en je gemakkelijk met elkaar in gesprek komt. Een verbindingsplek in Europawijk.
  Als dit plan wordt gekozen legt de Wijkraad Europawijk een aantal keuzemogelijkheden binnen het aangevraagde budget voor aan de wijk. Verdere afspraken over aanleg en onderhoud worden in samenspraak met de gemeente en Spaarnelanden gemaakt en vastgelegd.

  Thema: Nieuwe ontmoetingen
  Gebied: Europawijk


  12000
 • Dit plan is niet gekozen

  Groene wandelpromenade De Burgen

  Thema:Nieuwe ontmoetingen | Gebied:Molenwijk
  25000
  Kosten:25000
  0
  359

  Groene wandelpromenade De Burgen


  ..........
  Bekijk het originele voorstel Als dit plan wordt gekozen krijgen "de Burgen" (Sanden- Pratten-, en Engelenburg) in 2024 een groene wandelpromenade. De pas gerenoveerde promenade die alle Burgen met elkaar verbindt is recent voorzien van een nieuwe toplaag met anti-slip. Aan beide zijden resteert vooral kaal beton. Het idee is om dit te vergroenen door het plaatsen van een doorlopende afrastering (verhoging) direct naast het bewandelbare deel. Hierdoor creëer je een aantal grote "bakken" die vanaf de doorgaande wandelroutes tot aan de buitenranden van de promenade reiken. Zo ontstaat een groene wandelpromenade. Met zitbanken op diverse plekken kunnen bewoners en bezoekers vervolgens van de binnentuin genieten. Het ontwerp van de binnentuin zelf zal met inspraak van de bewoners en belangstellenden tot stand komen zodat een ieder die zich betrokken voelt en zijn of haar input kan geven over de aan te schaffen planten en het design van de tuin. Onderhoud van het groen wordt gedaan door de 'binnentuincommissie' van de Burgen.
  Als dit plan wordt gekozen wordt in samenwerking met de gemeente en Spaarnelanden het plan verder uitgewerkt en uitgevoerd. Het aangevraagde budget is niet voldoende voor om alle ideeën en wensen te vervullen. De draagkracht van de constructie bepaalt mede de aan te schaffen voorzieningen. Hierop moet nog wel een toets worden gedaan. Daarnaast worden de afspraken over het onderhoud vastgelegd in een overeenkomst met de binnentuincommissie.

  Thema: Nieuwe ontmoetingen
  Gebied: Molenwijk


  25000
 • Dit plan is gekozen

  Female fitness

  Thema:Nieuwe ontmoetingen | Gebied:Boerhaavewijk
  12000
  Kosten:12000
  0
  376

  Female fitness


  ----------a
  Bekijk het originele voorstel Als dit plan wordt gekozen, krijgt Boerhaavewijk in 2024 een jaarlang een ‘women-only’ sportclub. Meiden en vrouwen van allerlei leeftijden en achtergronden kunnen straks samen een avondje sporten en nakletsen in hun eigen omgeving. In Schalkwijk is grote behoefte aan een ‘women-only’ sportclub. Wij willen graag een begin maken met een avond in de week gezellig samen aan je conditie werken, uitsluitend voor vrouwen door vrouwen. In 2024 wordt 45 keer een sportklas voor vrouwen georganiseerd. De sportklas biedt ruimte voor een groep van circa 25-40 vrouwen (van alle leeftijden en alle achtergronden). Onder begeleiding van een professionele trainer + vrijwilligers gaan we zo’n anderhalf uur aan de slag met laagdrempelige oefeningen. Na afloop willen we de mogelijkheid bieden samen nog wat te drinken en na te praten. Locatie: gymzaal SRO (Boerhaavewijk)
  Als dit plan wordt gekozen wordt er in het kalenderjaar 2024 45 keer een sportklas voor vrouwen georganiseerd op een doordeweekse avond in Boerhaavewijk. Voorwaarde van deze subsidie is gratis deelname aan deze sportklas. Deze subsidie betreft een eenmalige subsidie, alleen bedoeld voor het kalenderjaar 2024. Aan deze subsidie kunnen geen rechten worden ontleend.

  Thema: Nieuwe ontmoetingen
  Gebied: Boerhaavewijk


  12000
 • Dit plan is niet gekozen

  Omheinde losloopplek voor honden in Schalkwijk

  Thema:Nieuwe ontmoetingen | Gebied:Molenwijk
  25000
  Kosten:25000
  0
  347

  Omheinde losloopplek voor honden in Schalkwijk


  ..........
  Bekijk het originele voorstel Als dit plan wordt gekozen krijgt Schalkwijk in 2024 er een veilige en gezellige losloopplek voor honden bij. In Schalkwijk is veel groen en buitenruimte. Schalkwijkers met een hond hebben dan ook veel keus waar zij hun hond uitlaten en elkaar ontmoeten. Jammer genoeg ontbreekt het aan veilige losloopplekken. Wij willen graag een omheinde zone aan de Europaweg (is al een officiële losloopplek), met een afvalbak voor de poepzakjes. En misschien hier en daar een bank voor de baasjes om nieuwe contacten te leggen en wat speelelementen voor de honden. We denken aan een strook tussen de Zwemmerslaan en de Zuiderzeelaan zijn. Dit is een strook van ongeveer 75 x 6 meter. Ruimte zat dus voor onze viervoeters om zich lekker uit te leven.
  Als dit plan wordt gekozen wordt de definitieve plek samen met de gemeente bepaald en in opdracht door Spaarnelanden uitgevoerd. Voor dit plan is het maximale bedrag aangevraagd. Bank en prullenbak worden meegenomen. Bij de uitvoering wordt gekeken of er eventueel nog ruimte is voor speelmogelijkheden.

  Thema: Nieuwe ontmoetingen
  Gebied: Molenwijk


  25000
 • Dit plan sluit aan bij de BurenBazaar

  Midzomermarkt Meerwijk (muziek/kinderactiviteiten/terras)

  Thema:Nieuwe ontmoetingen | Gebied:Meerwijk
  8500
  Kosten:8500
  0
  358

  Midzomermarkt Meerwijk (muziek/kinderactiviteiten/terras)


  ..........
  Bekijk het originele voorstel 'Als dit plan wordt gekozen hebben Schalkwijkers in 2024 een super gezellig evenement in Meerwijk waar jong en oud elkaar op een onbevangen manier kunnen ontmoet, spulletjes gekocht en verkocht worden en met een hapje en drankje kan worden genoten van (live) muziek met buren. "Wij willen op 22 juni 2024 de gezellige Midzomermarkt op en rond het Da Vinciplein in Meerwijk organiseren voor alle inwoners van Schalkwijk. Er zullen ongeveer 100-130 kramen zijn met 2e hands spullen die een tweede leven zoeken. Voor de jeugd zijn er kinderactiviteiten, er is(live) muziek en een gezellig terras voor een hapje en een drankje. Iedere Schalkwijker kan een kraam reserveren (zolang beschikbaar) of naar de markt toekomen die vrij toegankelijk is. Wij voeren het plan uit met vrijwilligers uit Meerwijk in samenwerking met de Wijkraad Meerwijk en Buurts Haarlem. Door corona is de markt een aantal jaar afwezig geweest. We willen de markt jaarlijks organiseren. In 2023 is het financieel net rond gekomen en heeft iedereen enorm genoten. We willen daarom voor 2024 en volgende jaren dit graag voort zetten.
  Dit plan krijgt ook doorgang in 2024. Samen met de plannenmakers van de BurenBazaar wordt in gezamenlijkheid opgetrokken.

  Thema: Nieuwe ontmoetingen
  Gebied: Meerwijk


  8500
 • Dit plan is gekozen

  Jeu-de-boulesbaan Boerhaavewijk.

  Thema:Nieuwe ontmoetingen | Gebied:Boerhaavewijk
  8000
  Kosten:8000
  0
  339

  Jeu-de-boulesbaan Boerhaavewijk.


  ..........
  Bekijk het originele voorstel Als dit plan wordt gekozen krijgt Boerhaavewijk er in 2024 een speelse ontmoetingsplek bij voor de buurtbewoners. De beste manier om (nieuwe) buurtbewoners te leren kennen is door samen een spelletje te doen. En wat is leuker dan een jeu-de-boulesbaantje in onze eigen wijk? Iedereen kan gezellig meedoen op een zelf gekozen dag en tijd. We willen graag een openbare plek hebben met het liefst een eenvoudig bankje en een prullenbak. We nemen zelf onze ballen mee. JEU-DE-BOULES: wie speelt er mee?
  Als dit plan wordt gekozen krijgt Boerhaavewijk bij het buurthuis De Ringvaart een tijdelijke jeu-de-boulesbaan met een bijbehorende informatiebord. De plaats wordt gekozen in overleg met de gemeente. Indiener van dit plan i.s.m. gebruikers dragen de verantwoordelijkheid voor het onderhoud van de baan. Wanneer de jeu-de-boulesbaan in een behoefte blijkt te voorzien kan een permanente baan (met eventueel bankje en prullenbak) worden opgenomen in het vernieuwen van de Floris van Adrichemlaan.

  Thema: Nieuwe ontmoetingen
  Gebied: Boerhaavewijk


  8000
 • Dit plan is niet gekozen

  Voetbaldoeltjes plein Pad van Walcheren

  Thema:Jong in Schalkwijk | Gebied:Molenwijk
  10000
  Kosten:10000
  0
  338

  Voetbaldoeltjes plein Pad van Walcheren


  ..........
  Bekijk het originele voorstel Als dit plan wordt gekozen krijgt Molenwijk in 2024 er een tweetal voetbaldoeltjes bij op het pleintje aan het Pad van Walcheren. Naast het Pad van Walcheren ligt op dit moment een verwaarloosd asfalt pleintje. Mij lijkt het fantastisch als hier twee stalen voetbaldoeltjes worden geplaatst. In plaats van op straat tussen de auto’s kunnen de jongens en meiden uit de buurt veilig voetballen op dit pleintje. Met eventueel wat lage struiken om het plein wordt de bal ook nog extra tegengehouden.
  Als dit plan wordt gekozen stemt de indiener met de gemeente af welk model voetbaldoeltjes wordt gekozen en hoe een eventuele omzoming met groen wordt aangelegd.

  Thema: Jong in Schalkwijk
  Gebied: Molenwijk


  10000
 • Dit plan is niet gekozen

  Nieuwjaarsreceptie en zomerbijeenkomst in Molenwijk

  Thema:Nieuwe ontmoetingen | Gebied:Molenwijk
  4000
  Kosten:4000
  0
  366

  Nieuwjaarsreceptie en zomerbijeenkomst in Molenwijk


  ..........
  Bekijk het originele voorstel Als dit plan wordt gekozen krijgt Molenwijk in 2024 een tweetal leuke bijeenkomsten voor nieuwe ontmoetingen en kennismaking met diverse culturen en keukens. In 2024 willen wij met verschillende organisaties en bewoners uit de wijk zowel een nieuwjaarsreceptie als een zomerreceptie organiseren in het Open Koffiehuis van de Stichting Ontmoeting aan de Frieslandlaan. Met deze twee recepties willen wij bewoners met verschillende culturen en afkomst bij elkaar brengen om meer kennis te krijgen over elkaars achtergrond en het creëren van nieuwe ontmoetingen. Gezellig samen eten nuttigen vanuit verschillende keukens. Kortom: twee gezellige bijeenkomsten om de wijk met elkaar te laten kennismaken en te verbinden!
  Als dit plan wordt gekozen zal de Wijkraad Molenwijk de 'trekker' van het plan worden. Samen met de betrokken organisaties worden de data voor beide recepties gekozen. De subsidie betreft een eenmalige subsidie, alleen voor het kalenderjaar 2024. Aan deze subsidie kunnen geen rechten voor volgende jaren worden ontleend.

  Thema: Nieuwe ontmoetingen
  Gebied: Molenwijk


  4000
 • Dit plan is niet gekozen

  Ontmoetings- en interactieve studio voor kinderen en ouders

  Thema:Nieuwe ontmoetingen | Gebied:Meerwijk
  12000
  Kosten:12000
  0
  357

  Ontmoetings- en interactieve studio voor kinderen en ouders


  ..........
  Bekijk het originele voorstel Als dit plan wordt gekozen krijgt Schalkwijk in 2024 een plek waar kinderen en ouders elkaar kunnen ontmoeten, ontspannen, veilig voelen, zich kunnen ontwikkelen, ideeën opdoen en elkaar inspireren. Een plek waarin verschillende culturen en generaties samen komen. Vanaf maart 2024 organiseren wij (Jessica van Horssens & Hedvika Hajek) wekelijks op woensdag- en zondagmiddag een creatieve kinderstudio in de Wereldmuziekschool. Met spel, theater, clownerie, knutselen en andere creatieve vormen. Er is een buurttafel met koffie, waar de ouders hun netwerk kunnen vergroten en kunnen genieten van wat hun kinderen bedenken. Wij geloven dat het belangrijk is dat kinderen durven te dromen en hun fantasieën tot werkelijkheid brengen. Het gevaar binnen de huidige samenleving is dat kinderen teveel achter een scherm zitten en niet meer gestimuleerd worden om hun dromen waar te maken.
  Als dit plan wordt gekozen gaat de gemeente uit van de vereisten die gesteld worden aan het werken met jonge kinderen (in bezit zijn van een VOG). De gemeente ziet graag de afspraken die gemaakt worden met de Wereldmuziekschool hierover tegemoet voor de studio wordt geopend. Voorwaarde van deze subsidie is gratis toegang van de deelnemers. Deze subsidie betreft een eenmalige subsidie, alleen bedoeld voor het kalenderjaar 2024. Aan deze subsidie kunnen geen rechten worden ontleend.

  Thema: Nieuwe ontmoetingen
  Gebied: Meerwijk


  12000
 • Dit plan is niet gekozen

  Skaten in Europawijk

  Thema:Jong in Schalkwijk | Gebied:Europawijk
  25000
  Kosten:25000
  0
  362

  Skaten in Europawijk


  ..........
  Bekijk het originele voorstel Als dit plan wordt gekozen krijgt Europawijk een mini ramp om te skateboarden, te steppen en te BMX'en. Na een ambitieus plan voor Schalkwijk aan Zet 2021 wil ik nu graag een klein onderdeel inbrengen van een skatepark. Zodat ook jonge skaters, die niet alleen naar de grote skateterreinen in Haarlem mogen of kunnen gaan, toch een beetje kunnen skaten in hun eigen buurt. En zodat er wat meer in Europawijk te doen is voor mijn leeftijdgenoten (9-13 jaar). Dit plan bestaat uit een tweetal losse skate-elementen. Zie daarvoor de afbeelding bij het plan.
  Als dit plan wordt gekozen gaan we op zoek naar een geschikte plek in Europawijk. Een plek die voldoet aan alle veiligheidsaspecten die met skatevoorzieningen samenhangen. Als zo'n plek niet binnen 2024 kan worden gevonden schuift het budget door naar een volgend plan op de lijst. Plaatsing van de elementen wordt gedaan in overleg met de gemeente en Spaarnelanden.

  Thema: Jong in Schalkwijk
  Gebied: Europawijk


  25000
 • Dit plan is niet gekozen

  Boerhaave Buurtontbijt

  Thema:Nieuwe ontmoetingen | Gebied:Boerhaavewijk
  14000
  Kosten:14000
  0
  350

  Boerhaave Buurtontbijt


  ..........
  Bekijk het originele voorstel Als dit plan wordt gekozen dan kan je in 2024 in Boerhaavewijk elke zaterdagochtend het weekend beginnen met je buurtgenoten. Wij willen in 2024 elke zaterdagochtend tussen 09:00 en 10.30 uur een buurtonbijt verzorgen voor de wijk. Om te beginnen op inloop voor 50-100 bewoners per keer. Als het een succes wordt kunnen we het op reservering doen. Iedereen kan aanschuiven aan de lange tafels voor een paar boterhammen met beleg, een eitje, koffie of thee. Zo brengen we oude en nieuwe bewoners van alle leeftijden, achtergronden en culturen met elkaar samen. Met elkaar praten is het begin van met elkaar samenleven. Wie weet wat voor mooie contacten er ontstaan!
  Als dit plan wordt gekozen wordt er in het kalenderjaar 2024 op 45 zaterdagochtenden in het buurthuis De Ringvaart een buurtontbijt georganiseerd voor bewoners van Boerhaavewijk. Voorwaarde is dat het buurtontbijt toegankelijk is voor alle bewoners uit Boerhaavewijk. Om de toegankelijkheid & diversiteit te waarborgen, wordt de organisatie afgestemd met de sociaal makelaar van Buurts.

  Thema: Nieuwe ontmoetingen
  Gebied: Boerhaavewijk


  14000
 • Dit plan is niet gekozen

  Mozaïekbank Boerhaavewijk

  Thema:Nieuwe ontmoetingen | Gebied:Boerhaavewijk
  12500
  Kosten:12500
  0
  364

  Mozaïekbank Boerhaavewijk


  ............
  Bekijk het originele voorstel Als dit plan wordt gekozen krijgt Boerhaavewijk in 2024 een kleurrijke mozaïekbank voor en door de wijk. Een bank waar vele ontmoetingen kunnen plaatsvinden Van mei tot en met juli zal er 3 dagdelen per week worden gemozaïekt aan de bank, zo'n 60-75 bewoners doen mee. De deelnemers leren de ambacht van mozaïek en worden uitgedaagd tot het maken van een ontwerp. De uitnodiging van Het Open Huis en Sybrandy om mee te doen is aan alle buurtbewoners, via de wijkraad, de wijkkrant, organisaties zoals Stichting Samen Haarlem, SSHO, St. Sint Jacob, Zorgbalans met Schalkhart, De Ringvaart, huisartsenpraktijk, Sociaal Wijkteam, buurtzorg etc. Als de bank klaar is, kunnen er weer ontmoetingen op de bank plaats vinden. De onthulling gaat groots worden gevierd met FEEST om iedereen die heeft bij gedragen te bedanken! Locatie van de bank: speelterrein voor het Open Huis, Prof. Boumanstraat 1, 2035AS Haarlem. Pré Wonen is akkoord. Plaatsing van de bank wordt gedaan door: Molenaar Haarlem BV.
  Als dit plan wordt gekozen wordt er een workshop mozaïek beginnerscursus gegeven (6 dagdelen), worden er 6 dagdelen gewerkt aan het ontwerp en worden er 48 dagdelen georganiseerd om de bank te beplakken. Onderhoud van de bank wordt gedaan door vrijwilligers van het Open Huis. Als het plan wordt gekozen worden hier officiële afspraken overgemaakt en op papier vastgelegd. Bij snijgevaarlijke randen is de gemeente genoodzaakt de bank te verwijderen.

  Thema: Nieuwe ontmoetingen
  Gebied: Boerhaavewijk


  12500
 • Dit plan is niet gekozen

  UNBREAKABLE LEAGUE

  Thema:Jong in Schalkwijk | Gebied:Molenwijk
  25000
  Kosten:25000
  0
  371

  UNBREAKABLE LEAGUE


  ..........
  Bekijk het originele voorstel Unbreakable League is een trainingsprogramma gericht op de bokssport. We beginnen met 4 trainingen, die plaatsvinden in vijf verschillende wijken/scholen. In elke geselecteerde wijk/school hebben we plaats voor 4 groepen (in totaal voor ca. 100 kinderen en jongeren tussen 12-24 jaar) om mee te doen aan het programma. We bieden training en begeleiding op zowel fysiek als mentaal vlak. Kernwaarden: weerbaarheid, vertrouwen, (zelf-)respect, samenwerken, beheersing, discipline en plezier. Na deze lessen selecteren we per wijk/school jongeren die namens hun wijk of school deel mogen nemen aan een ‘echt’ gala-gevecht tegen jongeren uit andere wijken/scholen. De overige deelnemers zijn aanwezig om support en motivatie te bieden. Op deze manier zorgen we voor verbinding. Door dit programma leer je nieuwe mensen kennen en bouw je nieuwe vriendschappen op. We streven naar inclusiviteit en sociale cohesie met dit programma. Het is ook laagdrempelig omdat we rolmodellen uit de wijken inzetten als inspirators, coaches en trainers.
  Als dit plan wordt gekozen dan is het een voorwaarde dat dit plan wordt georganiseerd en uitgevoerd in Schalkwijk, en dat de deelname gratis is. Verder dient te worden voldaan aan de reguliere vereisten met betrekking tot sportbegeleiding van jongeren en veiligheidsaspecten. Voor het organiseren van een 'gala-gevecht' is een vergunningsaanvraag noodzakelijk.

  Thema: Jong in Schalkwijk
  Gebied: Molenwijk


  25000

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren